• Dnes je: Streda 23. augusta 2017 meniny má Filip

Biskupský chlebík

Doba prípravy :

65 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 250 g
cukor kryštálový 250 g
vajcia 5 ks
ovocie kondenzované 50 g
sekaná horká čokoláda 100 g
sekané orechy 2 pol. lyžica
mleté orechy 2 pol. lyžica
Postup prípravy :
Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme múku a vyšľahané bielka. Primiešame kondenzované ovocie, orechy a čokoládu. Vymiešané cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný väčší srnčí chrbát. Pečieme 50 minút (na 200 °C). Mierne vychladnuté vyklopíme z formy. Krájame na pláty, ktoré môžeme pred podávaním ešte ozdobiť čokoládovou polevou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Biskupský chlebík je trvanlivý. Zabalený vydrží niekoľko dní stále chutný - ako čerstvý.

Recepty naše tipy