• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Bravčové závitky


Počet porcií :

4

Doba prípravy :

100 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
bravčové stehno 600 g
šunka 4 plátok
párky 2 ks
cibuľa 1 ks
kečup 2 pol. lyžica
karí korenie 1 káv. lyžička
múčka škrobová 1 káv. lyžička
mäsový vývar 1 dcl
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy :
Bravčové stehno si pokrájame na štyri plátky a natenko ich naklepeme. Plátky nasolíme, nakoreníme a potrieme kečupom. Na každý plátok položíme plátok šunky a polovicu párku, zvinieme a upevníme špáradlom alebo zviažeme niťkou. Závitky opečieme zo všetkých strán, podlejeme vodou a dusíme skoro do mäkka. Potom závitky vyberieme a do vývaru pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme karí korením, premiešame a povaríme asi tri minúty. Vložíme späť závitky, podlejeme pripraveným mäsovým vývarom a mäso dodusíme domäkka. Škrobovú múčku si rozmiešame asi v 1 dcl vody , vylejeme na závitky a ešte krátko povaríme.

Doporučené prílohy :

varená ryža

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Do bravčových závitkou môžme podľa chuti pridať tiež na tvrdo uvarené vajíčko, kápiu, kyslú uhorku, plátok slaninky a iné.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.