• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Bryndzový posúch

Doba prípravy :

100 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka hladká 250 g
múka polohrubá 250 g
mlieko 150 ml
droždie 20 g
cukor kryštálový 2 káv. lyžička
vajce 1 ks
olej 100 ml
Plnka:
bryndza 170 g
zemiaky 2 ks
smotana kyslá 150 g
vajce 1 ks
maslo 1 pol. lyžica
kôpor 1 pol. lyžica
soľ 1/2 káv. lyžička
paprika sladká mletá
Postup prípravy :
Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme kvások, vajíčko, olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Kým cesto kysne, pripravíme si plnku: stredne veľké zemiaky v šupke uvaríme, uvarené očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom primiešame bryndzu, zmäknuté maslo, smotanu a vajíčko. Zmes dochutíme soľou, mletou paprikou a najemno nasekaným kôprom. Bryndzovú plnku dôkladne vymiešame. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a prenesieme na jemne naolejovaný plech, kde ho necháme ešte chvíľu podkysnúť. Na cesto natrieme pripravenú plnku (môžeme ozdobiť vlnkami pomocou vidličky). Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe (180 °C) 35 minút.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.