• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Cesnakové slimáčiky

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

90 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 1000 g
droždie 42 g
cukor kryštálový 1 káv. lyžička
mlieko 7 dcl
soľ 1 pol. lyžica
olej 1 dcl
Hera/Palmarin 250 g
cesnak 6-10 strúčik
soľ 1 káv. lyžička
vegeta 1 pol. lyžica
Postup prípravy :
Z múky, kvásku, soli a oleja si spracujeme cesto, rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme chvíľu podkysnúť. Zatiaľ si z Hery, cesnaku, vegety a soli vymiešame plnku. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame trojuholníčky. Natrieme rozšľahaným vajcom, posypeme vegetou, sezamom, rascou ... Dáme na jemne vymastený plech a upečieme. Hneď po upečení potrieme slanou vodou.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.