• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Čevapčiči

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
mäso bravčové 200 g
mäso hovädzie 200 g
cibuľa 1 ks
strúhanka 1 pol. lyžica
majorán štipka
soľ
čierne mleté korenie
mletá červená paprika
olej na vyprážanie
Postup prípravy :
Mäso očistíme, umyjeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na mäsovom mlynčeku môžeme pomlieť aj cibuľu (alebo ju najemno nakrájame), pridáme soľ, koreniny, strúhanku (nemusí byť), dobre premiešame a z mäsovej zmesi tvoríme menšie valčeky. Tie vysmážame na rozpálenom oleji (nie veľa, stačí trochu) z každej strany, aby sa dobre prepiekli.

Doporučené prílohy :

čevapčiči podávame s varenými zemiakmi, cibuľou a horčicou. Výborne chutí aj studené s chlebom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Na Slovensku sa čevapčiči najčastejšie pripravujeme z bravčového stehna, alebo kombináciou bravčového a hovädzieho mäsa. Čevapčiči je srbské národné jedlo a malo by sa pripravovať zásadne z mäsa jahňacieho. V Bosne sa na prípravu čevapčiči používa kombinácia teľacieho a bravčového mäsa (2:1). Čevapčiči sa pôvodne pripravujeme na grile.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.