• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Chilli con carne

Počet porcií :

5

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
mleté hovädzie mäso 500 g
nakladaná fazuľa 1 konzerva
krájané rajčiny v náleve 1 konzerva
červená paprika 1 ks
červená cibuľa 1 ks
rajčinový pretlak 2 káv. lyžička
cesnak 2 strúčik
hovädzí vývar 200 ml
chilli korenie 1 káv. lyžička
mletá rasca 1 káv. lyžička
majorán 0,5 káv. lyžička
mleté čierne korenie
soľ
olej
Postup prípravy :
Mleté mäso osolíme a okoreníme čiernym korením, pridáme roztlačený cesnak a premiešame. Cibuľu nakrájanú na malé kúsky opražíme do sklovita na rozpálenom oleji, pridáme na kocky pokrájanú papriku, chilli korenie, mletú rascu, zamiešame a chvíľu popražíme. Pridáme mleté mäso a dobre opražíme (asi 20 minút), potom podlejeme hovädzím vývarom, pridáme krájané rajčiny v náleve, rajčinový pretlak (môžeme nahradiť hustým kečupom), majorán, zamiešame, podľa potreby dochutíme (soľ, čierne korenie) a dusíme približne 40 minút (občas premiešame a ak je potrebné podlejeme ešte troškou hovädzieho vývaru). Do poduseného pridáme sterilizovanú fazuľu (najlepšie červenú) a ešte krátko podusíme.

Doporučené prílohy :

ryža

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Mleté hovädzie mäso môžeme nahradiť aj bravčovým.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.