• Dnes je: Utorok 12. decembra 2017 meniny má Otília

Domáce rezance


Kategória: Cestoviny a pizza

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
múka hladká 200 g
vajcia 2 ks
olej 2 pol. lyžica
voda 3 pol. lyžica
soľ štipka
Postup prípravy :
Vajcia, vodu, olej a soľ spolu vyšľaháme do vajíčkovej zmesi, ktorú vylejeme na múku. Vymiesime tuhé, vláčne cesto. Cesto na doske prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odležať. Cesto potom znova premiesime a rozdelíme na 2 diely, ktoré vyvaľkáme na tenké placky a necháme trochu obschnúť (občas prevrátime, aby cesto obschlo aj z druhej strany). Z usušených placiek nakrájame ostrým nožom rezance (z placiek nakrájame najskôr rovnako široké pruhy, ktoré položíme na seba a následne z pripravených pruhov nakrájame asi pol centimetra tenké rezance). Rezance varíme v slanej vriacej vode (asi 6 - 7 minút), uvarené scedíme.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Všeobecne platí, že na 100 g hladkej múky ide jedno celé vajce.

Recepty naše tipy