• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Domáci kečup

Doba prípravy :

140 min.

Spôsob prípravy :

Zaváranie

Ingrediencie :
paradajky 2 kg
jablká 250 g
cibuľa 250 g
cvikla 1 ks
cukor kryštálový 170 g
feferónky 2 ks
cesnak 3 strúčik
ocot 1 dcl
soľ 1 pol. lyžica
mletá červená paprika 2 pol. lyžica
celé čierne korenie 16 ks
nové korenie 6 ks
klinčeky 3 ks
bobkový list 3 ks
Postup prípravy :
Paradajky, cibuľu, surovú cviklu a jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Pridáme cukor, soľ, ocot, feferónky, červenú papriku, cesnak a všetky koreniny. Varíme asi 90 minút až do rozvarenia. Potom povyberáme bobkový list, klinčeky, nové a celé korenie a ponorným mixérom hmotu rozmixujeme. Ešte krátko povaríme, necháme prevrieť. Prepasírujeme a zlejeme do pohárov. Sterilizujeme nad parou asi 20 minút.

Obtiažnosť prípravy :

Vysoká náročnost

Poznámky :
Z tejto dávky výjde asi 10 malých pohárikov (alebo cca 4 veľké 7dcl poháre). Klinčeky, nové korenie, čierne korenie a bobkový list môžeme dať pri varení do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou – takto ich jednoduchšie a rýchlejšie pred mixovaním z hrnca vytiahneme.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.