• Dnes je: Utorok 12. decembra 2017 meniny má Otília

Egyptský Negresko

Kategória: Cestoviny a pizza

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 500 g
mlieko 0,5 l
polohruba muka 3 pol. lyžica
cestoviny 500 g
muskatovy oriesok 1 ks
olej 2 pol. lyžica
MAGGI kuraci bujon 1 ks
vegeta 2 káv. lyžička
Postup prípravy :
Uvarime si cestoviny (najlepsie penne) v slanej vode al dente. Potom si pripravime besamel -na oleji narychlo oprazime muku, pridame mlieko, MAGGI kuraci bujon, nastruhany muskatovy oriesok a trochu vegety na dochutenie. Miesame pokym to nezhustne. Na oleji si narychlo oprazime kuracie prsia, ktore sme nakrajali na rezanceky. Vsetko potom dame do varnej misy - cestoviny, kuracie rezanceky, besamel a dobre premiesame. Nechame v rure zapiect cca 20 minut, kym nie su cestoviny mierne hnede a chrumkave. DOBRU CHUT!

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Namiesto kuracieho masa mozeme pouzit aj hovadzie maso alebo huby. Toto je oblubeny egyptsky recept od mojej svokry.

Recepty naše tipy