• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Fazuľový guláš

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
biela suchá fazuľa 200 g
klobása 2 ks
cibuľa 1 ks
sterilizované lečo 2 dcl
cesnak 2 strúčik
ostrý kečup 1 pol. lyžica
zemiak 1 ks
olej 2 pol. lyžica
mletá sladká paprika 2 káv. lyžička
gulášové korenie 1 káv. lyžička
majorán 2 káv. lyžička
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Vopred namočenú fazuľu uvaríme takmer do mäkka. V druhom hrnci opražíme na oleji cibuľu, poprášime paprikou a spolu s cibuľkou orestujeme (iba krátko, aby paprika nezhorkla). Pridáme predvarenú fazuľu, lečo, na kúsky nakrájanú klobásu a podlejeme troškou vody v ktorej sme predvarili fazuľu. Ochutíme soľou, čiernym korením, môžeme pridať korenie na guláš, a postrúhaný surový zemiak na zahustenie. Premiešame a necháme pod pokrievkou na slabom ohni variť, až kým nie je fazuľa celkom mäkká (ak je potrebné, podlejeme ešte vodou). Ku koncu varenia pridáme lyžicu kečupu, pretlačený cesnak a majorán.

Doporučené prílohy :

chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Namiesto klobásy môžeme do fazuľového gulášu použiť údené mäso, alebo sójové kocky.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.