• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Francúzske zemiaky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
zemiaky 7 ks
točená saláma 25 dkg
klobása 1 ks
vajcia 4 ks
cibuľa 1 ks
smotana kyslá 250 g
soľ 1 káv. lyžička
drvená rasca 1 káv. lyžička
čierne mleté korenie 1 káv. lyžička
červená mletá paprika 1/2 káv. lyžička
olej 1 pol. lyžica
strúhanka 1 pol. lyžica
maslo na vymazanie
Postup prípravy :
Zemiaky uvaríme v šupke takmer domäkka, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Taktiež si vopred nakrájame aj točenú salámu, klobásu a tri natvrdo uvarené vajíčka. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Smotanu v miske zmiešame s jedným surovým vajíčkom a primiešame aj orestovanú cibuľu. Zapekaciu misu alebo malý plech vymažeme maslom a jemne posypeme strúhankou. Naukladáme vrstvu zemiakov, posolíme, pokoreníme, pridáme trocha drvenej rasce a mletej červenej papriky. Na zemiaky naukladáme vajíčka, salámu a klobásu. Zalejeme polovicou smotany. Jednotlivé vrstvy ešte raz zopakujeme pričom poslednou vrstvou budú zemiaky, ktoré zalejeme zvyšnou smotanou. Pečieme v rozohriatej trúbe na 200 °C asi 40 – 45 minút.

Doporučené prílohy :

kyslé uhorky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.