Zemiaky uvaríme v šupke takmer domäkka, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Taktiež si vopred nakrájame aj točenú salámu, klobásu a tri natvrdo uvarené vajíčka. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Smotanu v miske zmiešame s jedným surovým vajíčkom a primiešame aj orestovanú cibuľu.
Zapekaciu misu alebo malý plech vymažeme maslom a jemne posypeme strúhankou. Naukladáme vrstvu zemiakov, posolíme, pokoreníme, pridáme trocha drvenej rasce a mletej červenej papriky. Na zemiaky naukladáme vajíčka, salámu a klobásu. Zalejeme polovicou smotany. Jednotlivé vrstvy ešte raz zopakujeme pričom poslednou vrstvou budú zemiaky, ktoré zalejeme zvyšnou smotanou. Pečieme v rozohriatej trúbe na 200 °C asi 40 – 45 minút.