• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Gaštanové rezy

Počet porcií :

16

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka hrubá 100 g
vajcia 4 ks
cukor kryštálový 140 g
kakao 3 pol. lyžica
prášok do pečiva 1 sáčok
Gaštanová plnka:
gaštanové pyré 220 g
cukor práškový 150 g
cukor vanilkový 1 sáčok
mlieko 400 ml
zlatý klas 1 sáčok
maslo 100 g
Šľahačka:
smotana šľahačková 250 ml
cukor kryštálový 2 pol. lyžica
stužovač šľahačky 1 sáčok
gaštanové pyré 30 g
Postup prípravy :
V hrnci rozpustíme cukor na karamel, zalejeme smotanou na šľahanie a miešame pokiaľ sa smotana s karamelom nespoja. Necháme vychladnúť a zatiaľ si upečieme cesto. Cesto: Vyšľaháme vaječné bielka, pridáme cukor a spolu došľaháme. Primiešame vaječné žĺtky, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na menší plech vystlatý papierom na pečenie. Upečieme vo vopred vyhriatej trúbe (185 °C, približne 25 minút). Pokiaľ sa nám pečie cesto, pripravíme si gaštanovú plnku: Z mlieka a zlatého klasu (cukor nepridávame) pripravíme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštanové pyré , postupne primiešame vychladnutý puding a spolu dohladka vyšľaháme. Na vychladnuté cesto natrieme gaštanovú plnku, potrieme karamelovou šľahačkou a posypeme nastrúhaným gaštanovým pyré. Nakrájame na rezy.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.