Grilované enciánové guľky
encián 3 ks
mäso mleté 500 g
cibuľa 3 ks
žemľa 2 ks
slanina 200 g
vajcia 3 ks
olej
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
mlieko kondenzované 1 dcl
strúhanka
Žemle zalejeme mliekom a keď nasiaknu pridáme postupne mleté mäso, postrúhaný encián, žĺtka, soľ a čiere korenie. Z bielkou ušľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty. Ak je zmes moc riedka zahustíme ju strúhankou.
Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré napichujeme striedavo s plátkami slaniny a kolieskami cibule na grilovacie ihly. Celé potrieme olejom, ktorý sme zmiešali s grilovacím korením a ugrilujeme.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.