• Dnes je: Streda 20. septembra 2017 meniny má Ľuboslav(a)

Grilovaný Hejk

Kategória: Ryby

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Grilovanie

Ingrediencie :
filety z Hejka 800 g
olej 2 dcl
grilovacie korenie na ryby 1 sáčok
grilovacie korenie 1 káv. lyžička
soľ 1/2 káv. lyžička
bazalka 2 káv. lyžička
cesnak 1 strúčik
Postup prípravy :
Ryby umyjeme a očistíme. V oleji rozmiešame grilovacie korenie na ryby, trochu klasického grilovacieho korenia, sušenú bazalku, roztlačený cenak a dobre premiešame. Ryby jemne nasolíme a potrieme pripravenou zmesou z oboch strán. Zabalíme do alobalu a necháme v chlade aspoň hodinu marinovať. Rybu pripravujeme klasicky grilovaním na rošte. Prikryté alobalom na rošte pečieme asi 5 – 10 minút, potom odkryjeme a necháme dogrilovať asi 10 minút kým sa nám vytvorí jemná kôrka.

Doporučené prílohy :

Ako príloha sa hodia grilované zemiaky, šalát z čerstvej zeleniny, chlieb, grilovaná zelenina.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Rybu pokladáme na rošt až vo chvíli, kedy je rošt dostatočne rozpálený a zdroj tepla -drevené uhlie, pahreba- už len sála teplo. Prudký plameň by rybu pripálil. Z byliniek sa na grilované ryby hodia: bazalka, rozmarín, tymián, trebuľka, saturejka, či petržlenová vňať.

Recepty naše tipy