Haruľa s údeným mäsom a slaninkou
zemiaky 7 ks
múka hladká 7 pol. lyžica
voda 1 dcl
mlieko 1,5 dcl
vajcia 2 ks
cibuľa 1 ks
cesnak 7 strúčik
varené údené mäso 25 dkg
slanina 10 dkg
masť 7 dkg
soľ
mleté čierne korenie
majorán
Zemiaky ošúpeme a s vodou v mixéry rozmixujeme (alebo nastrúhame). Cibuľu nadrobno nakrájame a uškvaríme na slanine (nakrájanej na kocky). Zemiakovú hmotu zmiešame s múkou, pridáme vajcia, vlažné mlieko, cibuľu so slaninkou, prelisovaný cesnak a na kocky nakrájané uvarené údené mäso. Dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a majoránom. Vylejeme na vymastený pekáč. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 °C asi 35 – 40 minút. Pred dopečením potrieme roztopenou masťou.
Haruľa výborne chutí za tepla i za studena.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.