Hlivový paprikáš s paradajkami
hliva 400 g
paradajky 3 ks
cibuľa 2 ks
zemiaky 2 ks
cesnak 2 strúčik
smotana kyslá 180 g
múka hladká 1 pol. lyžica
mletá červená paprika 3 káv. lyžička
mleté čierne korenie 1 káv. lyžička
vegeta 1 káv. lyžička
soľ
masť
šťava citrónová
Cibuľu očistíme a najemno nakrájame, speníme na masti, pridáme očistenú a na rezance nakrájanú hlivu, pražíme asi 5 minút. Osolíme, okoreníme, ovegetíme a prikryté chvíľu dusíme. Pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky a zalejeme horúcou vodou. Povaríme kým nie sú zemiaky takmer mäkké.. Paradajky sparíme vriacou vodou, ošúpeme, nakrájame a pridáme variť k hlive. V smotane rozmiešame múku a pretlačený cesnak, pridáme k hlive a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Podľa potreby dochutíme soľou a citrónovou šťavou (stačí pár kvapiek).
Doporučené prílohy :
Halušky, cestoviny, chlieb.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.