• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Hrášková bublanina


Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 4 pol. lyžica
vajcia 5 ks
mlieko 1,5 dcl
olej 1 dcl
hrášok 400 g
prášok do pečiva 1 balenie
vegeta 2 káv. lyžička
drvená rasca 1 káv. lyžička
sekaný kôpor 2 pol. lyžica
maslo
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Vyšľaháme bielky na tuhý sneh a postupne do neho pridávame múku s práškom do pečiva, žĺtky, mlieko, olej a nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať. Pridáme vegetu, rascu, korenie, soľ a dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a husto posypeme hráškom. Upečieme dozlatista. Hráškovú bublaninu je možné jesť za studena ako slaný koláč alebo za tepla ako hlavné jedlo.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Ak chceme bublaninu podávať ako koláč, tak dáme do cesta trochu viac múky. Ak ju chceme podávať ako hlavné jedlo so zemiakmi, tak dáme o jedno vajce viac a o jednu lyžicu múky menej.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.