• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Hrnčeková knedla


Počet porcií :

4

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 1 hrnček
mlieko 1 hrnček
vajcia 2 ks
prášok do pečiva 1 sáčok
rožky 2 ks
maslo
vňat petržlenová
soľ 1 káv. lyžička
Postup prípravy :
Zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, mlieko, žĺtky, nakrájané rožky, petržlenovú vňať a soľ. Nakoniec postupne vmiešame sneh z ušľahaných bielkov. Štyri až päť hrnčekov vymažeme maslom a každý asi do polovice naplníme cestom. Hrnčeky vložíme do hrnca naplneného do výšky asi 4cm vodou. Varíme pod pokrievkou asi 20 minút. Potom ich vyklopíme z hrnčekov a nakrájame.

Doporučené prílohy :

Omáčky, mäso

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Či sú knedle už uvarené priebežne zisťujeme po 15 tich minútach varenia pomocou špáradla - ako keď pečieme koláč.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.