• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Hrnčekový cmarový koláč

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 2 hrnček
cukor kryštálový 1 hrnček
cmar 1 hrnček
olej 1/2 hrnček
vajcia 3 ks
prášok do pečiva 1 ks
kakao 0,5 - 1 pol. lyžica
škorica 0,5 káv. lyžička
Postup prípravy :
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme cmar a olej, vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a škoricou, spolu premiešame. Cesto vylejeme na vymazaný, múkou vysypaný menší plech a dáme do vopred vyhriatej trúby na 180 °C upiecť (približne 30 min.). Vychladnuté nakrájame. Koláč môžeme príp. ozdobiť kakaovou polevou, pocukrovať práškovým cukrom, či jesť iba tak.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Do cesta môžete pred pečením pridať za hrsť najemno nasekaných orechov. Tento koláč je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Jeho príprava (ak nepočítame dobu pečenia) vám nezaberie viac ako 10 min.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.