• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Kačacia alebo husacia pečeň na cibuľke


Počet porcií :

2

Doba prípravy :

20 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kačacia (husacia) pečeň 400 g
cibuľa 1 ks
cibuľa na ozdobenie 1 ks
kačacia (husacia) masť 50 g
potlčená rasca 1- 2 káv. lyžička
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Kačaciu (husaciu) pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie pláty, ktoré jemne nakoreníme. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme potlčenú rascu a opražíme. Pridáme pečeň, opečieme zo všetkých strán a krátko pod pokrievkou ešte podusíme. Hotovú pečeň naservírujeme na tanier, osolíme a prelejeme výpekom. Môžeme ešte ozdobiť na kolieska nakrájanou na masti opraženou cibuľou.

Doporučené prílohy :

chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.