Kačacia alebo husacia pečeň na cibuľke
kačacia (husacia) pečeň 400 g
cibuľa 1 ks
cibuľa na ozdobenie 1 ks
kačacia (husacia) masť 50 g
potlčená rasca 1- 2 káv. lyžička
mleté čierne korenie
soľ
Kačaciu (husaciu) pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie pláty, ktoré jemne nakoreníme.
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme potlčenú rascu a opražíme. Pridáme pečeň, opečieme zo všetkých strán a krátko pod pokrievkou ešte podusíme. Hotovú pečeň naservírujeme na tanier, osolíme a prelejeme výpekom. Môžeme ešte ozdobiť na kolieska nakrájanou na masti opraženou cibuľou.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.