• Dnes je: Streda 20. septembra 2017 meniny má Ľuboslav(a)

Kapor na pikantný spôsob


Kategória: Ryby

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kapor 600 g
anglická slanina 60 g
cesnak 4 strúčik
olej 4 pol. lyžica
paprika štiplavá mletá
paprika sladká mletá
mleté čierne korenie
múka hladká
soľ
Postup prípravy :
Slaninu pokrájame na menšie plátky, ktoré obalíme v mletej paprike. Nachystáme si 4 väčšie porcie kapra, spravíme do nich zárezy, do ktorých vložíme slaninu. Jednotlivé porcie potrieme rozotrným cesnakom, okoreníme, osolíme, poprášime múkou a opečieme na oleji. Podlejeme malým množstvom vody a podusíme domäkka. Podávame preliate vypečenou šťavou.

Doporučené prílohy :

Opekané zemiaky, hranolky

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost


Recepty naše tipy