• Dnes je: Streda 26. júla 2017 meniny má Anna, Hana

Kapor na pive


Kategória: Ryby

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

90 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kapor 4 plátok
svetlé pivo 2,5 dcl
olej 2 pol. lyžica
cibuľa 1 ks
citrónová šťava
citrónová kôra 1 káv. lyžička
soľ
mleté biele korenie
mletá sladká paprika
drtená rasca
Postup prípravy :
Pripravíme si štyri porcie očisteného kapra, ktoré osolíme, okoreníme a pokvapkáme pivom. Necháme v chlade odležať asi jednu hodinu. Na oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu a vložíme kúsky kapra, ktoré zalejeme zvyšným pivom, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, mletú papriku, drtenú rascu a dusíme domäkka. Kapra na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou.

Doporučené prílohy :

Zemiaky, dusená ryža

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost


Recepty naše tipy