• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Kapustová polievka

Kategória: Polievky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

90 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
sušené hríby 1/2 hrnček
kvasená kapusta 500 g
klobása 2 ks
zemiaky 3 ks
cibuľa 1 ks
bobkový list 3 ks
korenie nové 4 ks
korenie čierne 5 ks
múka hladká
paprika sladká mletá
majorán 1 štipka
olej
smotana kyslá
Postup prípravy :
Pred varení si na 20 minút namočíme sušené hríby do studenej vody. Kapustu zalejeme v hrnci vodou, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a varíme cca 1 hodinu. Potom pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, hríby, na kolieska nakrájanú klobásu, mierne posolíme. Keď sú zemiaky už skoro uvarené a klobása nám pustí šťavu, pridáme zápražku (olej, cibuľa, hl. múka, mletá červená paprika). Polievku môžeme ešte zahustiť malým strúhaným zemiakom. Ak je treba, dosolíme. Pridáme sušený majorán a ešte 15 minút varíme. Podávame s kyslou smotanou.

Doporučené prílohy :

Chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Môžme podávať s kyslou smotanou.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.