• Dnes je: Streda 20. júna 2018 meniny má Valéria

Karamelové jabĺčka

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

15 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
jablká 2 ks
hnedý cukor 100 g
smotana šľahačková 2 pol. lyžica
maslo 1 pol. lyžica
mletá škorica 1 káv. lyžička
Postup prípravy :
Jablká očistíme a nakrájame na mesiačiky. Na panvici roztopíme cukor na karamel, pridáme maslo a miešame. Keď sa maslo rozpustí, prilejeme smotanu a premiešame tak, aby sa ingrediencie spojili. Pridáme jablká, posypeme škoricou, premiešame a dáme pod pokrievku podusiť (približne 5 minút). Podusené jablká naservírujeme na tanier a prelejeme karamelovou polevou. Môžeme ešte ozdobiť šľahačkou, alebo zmrzlinou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Do karamelovej polevy môžeme pri príprave pridať nasekané orechy či mandle. Jablká môžeme nahradiť podľa chuti aj iným vhodným ovocím (napr. banán, hruška, ...).

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.