• Dnes je: Utorok 17. októbra 2017 meniny má Hedviga

Koložvárska kapusta

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

90 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
mleté bravčové mäso 500 g
kvasená kapusta 700 g
ryža 350 g
smotana kyslá 250 g
cibuľa 2 ks
cesnak 2 strúčik
olej
soľ
rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
Postup prípravy :
Mleté bravčové mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, speníme a pridáme mäso, ktoré narýchlo opražíme a následne podusíme. Ku koncu dusenia primiešame pretlačený cesnak. Kvasenú kapustu precedíme a narežeme na menšie kúsky. V druhom hrnci si na oleji speníme cibuľu s mletou červenou paprikou, pridáme kapustu, trocha podlejeme vodou, mierne osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Ryžu opražíme na oleji, osolíme, podlejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Pekáč si mierne naolejujeme, navrstvíme polovicu podusenej kapusty, na kapustu navrstvíme mäso zmiešané s ryžou a znova navrstvíme zvyšnú kapustu. Celé prelejeme kyslou smotanou zmiešanou s lyžičkou mletej červenej papriky. Pečieme v trúbe na 200 °C prikryté alobalom asi 20 minút, potom odokryjeme a necháme ešte asi 25 minút zapiecť.

Doporučené prílohy :

Chlieb, varené zemiaky.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Na mäsovú zmes môžeme pre výraznejšiu chuť pridať jednu až dve na kolieska nakrájané klobásy (najlepšie pikantné ). Miesto oleja môžeme použiť bravčovú masť.

Recepty naše tipy