• Dnes je: Utorok 12. decembra 2017 meniny má Otília

Kura v bazalkovej omáčke s orechami

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 3 ks
olej 3 pol. lyžica
syr Bambíno 1 ks
syr niva 10 dkg
cesnak 2 strúčik
smotana na varenie 1 dcl
orechy vlašské 80 g
pomleté farebné korenie 1 káv. lyžička
sušená bazalka 2 káv. lyžička
cibuľa 1 ks
soľ
Postup prípravy :
Orechy nahrubo nasekáme a opražíme na suchej panvici. Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a ochutíme nahrubo pomletým farebným korením. V panvice na rozpálenom oleji ich z oboch strán prudko osmažíme, potom vyberieme z panvice a zabalíme do alobalu aby nám nevychladli, kým spravíme omáčku. Do výpeku na panvici pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme. Pridáme nivu a miešame kým sa neroztopí, potom pridáme syr Bambíno, smotanu a pretlačený cesnak. Za stáleho miešania necháme prevariť. Prisypeme bazalku a už len krátko povaríme. Osmažené prsia na tanieri prelejeme bazalkovou omáčkou a posypeme opraženými orechami.

Doporučené prílohy :

Cestoviny, ryža

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Ak niekto nemá rád nahorklú chuť orechových šupiek, opražené orechy po vychladnutí môžme zbaviť šupiek tak, že ich medzi dlaňami jemne treme. Orechy sú tak ľahšie stráviteľné.

Recepty naše tipy