• Dnes je: Nedeľa 21. januára 2018 meniny má Vincent

Kurací perkelt

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie stehná 2 ks
cibuľa 1 ks
smotana na varenie 200 ml
bobkový list 2 ks
múka hladká 2 káv. lyžička
olej
soľ
paprika sladká mletá
mleté čierne korenie
voda
Postup prípravy :
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, nasolíme, nakoreníme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na rozpálenom oleji, zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame a pridáme kuracie stehná. Stehná narýchlo z oboch strán opečieme (tak aby sa nám mäso zatiahlo) a zalejeme vodou (asi 2 cm nad úroveň mäsa), pridáme bobkový list a pod pokrievkou varíme do mäkka približne 40 minút. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho zo šťavy. Šťavu precedíme (aby sme sa zbavili bobkových listov a prípadne cibule, ktorá sa nám počas varenia nerozvarila). Mäso oberieme od kostí a kože. Sladkú smotanu (môžeme použiť smotanu na varenie, alebo aj šľahačkovú smotanu) rozhabarkujeme spolu s múkou na hladkú kašičku, ku ktorej pridáme asi naberačku až dve vlažnej šťavy (v ktorej sa nám varilo mäso). Zvyšnú šťavu privedieme znova do varu a postupne prilievame za stáleho miešania pripravenú smotanu tak, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme obraté kuracie mäso a spolu ešte povaríme 10 – 15 minút. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Na dochutenie môžeme pridať aj zopár kvapiek citrónu.

Doporučené prílohy :

halušky alebo cestoviny – najlepšie kolienka.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.