• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Kuracie prsia zapekané v parmezáne

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 4 ks
parmezán 3 - 4 pol. lyžica
strúhanka 4 pol. lyžica
maslo 4 pol. lyžica
cesnak 2 strúčik
vňať petržlenová 1 pol. lyžica
mleté farebné korenie
tymián
majoránka
soľ
Postup prípravy :
Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme, jemne osolíme a okoreníme. Nastrúhaný parmezán zmiešame so strúhankou, pridáme trochu mletého farebného korenia, majoránku, tymián, najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a dobre všetko premiešame. V širšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme pretlačený cesnak a krátko opražíme. Maslo s cesnakom odstavíme z ohňa a namáčame doň kuracie prsia, ktoré potom vyváľame v parmezánovej zmesi. Mäso ukladáme na maslom vymazaný menší plech alebo zapekaciu misu, posypeme zvyšnou parmezánovou zmesou a polejeme zvyšným cesnakovým maslom. Pečieme do zlatohneda asi 25 – 30 minút (na 200 °C).

Doporučené prílohy :

zeleninový šalát, zemiakové pyré alebo hranolky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.