Lístkové štvorce so sušenou paradajkou
cesto lístkové 500 g
sušené paradajky 100 g
mozzarella 125 g
strúhaný parmezán 2 pol. lyžica
múka hladká 1 pol. lyžica
olej olivový
tymián
Sušené paradajky si vopred nakrájame na menšie kúsky. Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto (približne na hrúbku 3 mm), potrieme olivovým olejom a povykrajujeme menšie štvorce (cca 4x4 cm). Do každého štvorca vtlačíme sušenú paradajku ( 1-2 ks., podľa veľkosti a počtu aký nám vystačí pre všetky lístkové štvorce cesta), posypeme strúhanou mozzarellou, parmezánom a tymianom. Štvorce poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (s medzerami medzi jednotlivými štvorcami) a upečieme vo vopred vyhriatej trúbe ( 180 °C, približne 20 min.) do ružova.
Tymián môžeme nahradiť aj bazalkou alebo oreganom.
S uvedeného množstva upečieme približne 65 štvorčekov (2 veľké plechy).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.