• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Losos na póre

Kategória: Ryby

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
filety lososa s kožou 4 ks
pór 1 ks
paprika biela 1 ks
cesnak 5 strúčik
olej olivový
šťava citrónová
múka hladká
soľ
Postup prípravy :
Filety z lososa umyjeme, osušíme a pokvapkáme šťavou z citróna. Dva strúčiky cesnaku rozotrieme so soľou a premiešame s lyžicou olivového oleja. Touto zmesou potrieme lososa a necháme chvíľu odležať. Medzitým si môžeme pripraviť pórovú prílohu: očistený pór nakrájame na kolieska, papriku na malé kocky a tri strúčiky cesnaku na tenšie plátky. Všetko spolu osmažíme na oleji a trochu posolíme. Pórovú prílohu odstavíme z ohňa a uchováme v teple. Odležaného lososa zľahka obalíme v múke a na olivovom oleji z oboch strán opečieme. Servírujeme s pórovou prílohou, môžeme pridať i opekané zemiaky.

Doporučené prílohy :

opekané zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.