• Dnes je: Sobota 18. novembra 2017 meniny má Eugen

Losos s chrenovou omáčkou


Kategória: Ryby

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

20 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
losos 4 plátok
múka hladká 1 pol. lyžica
soľ
olej
citrón 4 plátok
Chrenová omáčka:
smotana kyslá 250 g
majonéza 2 pol. lyžica
strúhaný chren 3 pol. lyžica
worčestrová omáčka 1 káv. lyžička
cukor kryštálový 1 káv. lyžička
šťava citrónová
soľ
Postup prípravy :
Plátky lososa nasolíme, jemne obalíme v múke a dáme na rozpálený olej, kde ich z oboch strán zvoľna opečieme. Na tanieri lososa prelejeme chrenovou omáčkou a ozdobíme plátkom citrónu (môžeme pridať aj brusnicový kompót). Omáčka: všetky prísady na omáčku zmiešame (chren pridávame nakoniec).

Doporučené prílohy :

varené zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy