• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Marcipánové koláčiky

Počet porcií :

25

Doba prípravy :

35 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 220 g
marcipán 200 g
cukor trstinový 40 g
maslo 80 g
čokoláda na varenie 120 g
vajcia 2 ks
prášok do pečiva 1,5 káv. lyžička
škorica mletá 0,5 káv. lyžička
soľ štipka
Postup prípravy :
Nad parou roztopíme maslo s čokoládou, premiešame a necháme jemne vychladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme, pridáme roztopenú čokoládu, najemno nastrúhaný marcipán a spolu premiešame. K zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a škoricou. Vypracujeme tuhšie cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chlade chvíľu postáť, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Z cesta vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (nie tesne vedľa seba, aby sa nám pri pečení nespojili). Guľky jemne z hora sploštíme – zatlačíme (najlepšie polievkovou lyžicou). Dáme piecť do vopred vyhriatej trúby (180 °C) približne na 14 – 18 minút (doba pečenia závisí od veľkosti guliek). Necháme vychladnúť.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Uskladňujeme v uzatvorenej dóze.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.