Preosiatu múku zmiešame s práškovým cukrom a práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade chvíľu postáť.
Zatiaľ si pripravíme višňovú plnku: odkôstkované višne (použila som zavárané) dáme do hrnca, zalejeme višňovou šťavou, prisypeme kryštálový cukor, premiešame a varíme, pokiaľ nezačne hmota vrieť. Potom pridáme za stáleho miešania krupicu a miešame pokiaľ hmota nezhustne (3-5 min.). Odstavíme z ohňa.
Guľatú formu (použila som s priemerom 25cm) vymažeme maslom a vysypeme hladkou múkou.
Maslové cesto prekrojíme na dve polovice. Prvú polovicu rozvaľkáme približne na veľkosť formy (trocha väčší rozmer - tak, aby sa okraje prevyšovali jemne spodný obvod) a prenesieme na pripravenú formu. Nalejeme ešte teplú višňovú plnku a prikryjeme druhou polovicou cesta, ktorú sme vyvaľkali na veľkosť formy. Horné cesto popicháme vidličkou a dáme do vopred vyhriatej trúby (200 °C) upiecť (približne 20 minút). Vychladnuté vyberieme z formy, pocukrujeme práškovým cukrom a nakrájame.