Pečená morka s mandľovou plnkou
morka 1 ks
maslo 25 dkg
rožky 3 ks
vajcia 3 ks
mlieko 1,5 dcl
mleté mandle 10 dkg
citrónová kôra 1 káv. lyžička
muškátový orech štipka
soľ
Nakrájané rožky zalejeme mliekom a necháme nasiaknuť. 10 dkg masla vymiešame so žĺtkami, pridáme rožky, soľ, muškátový orech, citrónovú kôru, mleté mandle, sneh z bielkov a vypracujeme plnku. Pripravenou plnkou naplníme očistenú a nasolenú morku a položíme na maslom vymastený pekáč. Zvyšok masla nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na morku. Pečieme vo vyhriatej rúre prikryté alobalom. Keď je morka takmer upečená, odstránime alobal a dopečieme morku dozlatista.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.