• Dnes je: Štvrtok 20. júla 2017 meniny má Iľja, Eliáš

Pudingový koláč so škoricou

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka hladká 200 g
cukor kryštálový 150 g
cukor vanilkový 1 balenie
vajcia 4 ks
prášok do pečiva 1 balenie
olej 1 dcl
voda 1 dcl
kakao 1 pol. lyžica
Puding:
mlieko 500 ml
vanilkový puding 1 balenie
cukor kryštálový 2 pol. lyžica
cukor vanilkový 1 balenie
Smotanová poleva:
smotana kyslá 250 g
cukor práškový 2 káv. lyžička
cukor vanilkový 1 balenie
Na posypanie:
cukor škoricový 1 balenie
Postup prípravy :
Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, postupne primiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vyjeme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Na surové cesto vylejeme na celú plochu cesta (môžeme si pomôcť naberačkou) uvarený horúci puding. Plech dáme do vopred vyhriatej trúby a pomaly (len na 150 °C !) upečieme (45 minút). Koláč po vytiahnutí z trúby (ešte za horúca) potrieme smotanou (vymiešanou s cukrom) a posypeme škoricovým cukrom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Suroviny sú rozpočítané na menší plech. Pri použití väčšieho plechu, stačí na cesto použiť rovnaké množstvo surovín, ale pudingu dáme raz toľko a zdvojnásobíme aj množstvo smotany (t.j. na veľký plech 2 kyslé smotany – 500g).

Recepty naše tipy