Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou, vaječným žĺtkom, olejom, štipkou soli a vypracujeme cesto. Cesto necháme na teplom mieste aspoň na 40 – 60 minút vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme približne na 10 štvorcov. Každý štvorec naplníme slanou plnkou podľa chuti. Ja som ako základ použila syrovú pastu (zmäknuté maslo som vymiešala s mäkkým syrom a pretlačeným cesnakom), ktorou som jemne natrela každý štvorec cesta a na natreté cesto poukladala na malé kúsky nakrájanú šunku, tvrdý syr, kúsok vajíčka uvareného na tvrdo, koliesko klobásy a kyslej uhorky, kukuricu, hrášok, kúsky varenej mrkvy. (Môžete použiť akékoľvek ingrediencie ktoré máte radi, alebo máte práve doma k dispozícii, napr. slaninku, olivy, šampiňóny, varenú brokolicu, papriku, rajčinu atď.) Plnku osolíme a okoreníme.
Naplnené kúsky cesta uzavrieme a buchty kladieme na olejom vymazaný pekáč tesne vedľa seba. Ešte celé potrieme olejom. Vrch môžeme posypať rascou, mletou červenou paprikou, alebo napríklad korením na grilovanie, pizza korením alebo sušenými bylinkami. Na plechu necháme ešte chvíľu kysnúť. Vložíme do vopred vyhriatej trúby a pečieme na 180 °C asi 35 minút.