• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Špenátový závin

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
cesto lístkové 400 g
špenát 320 g
syr Feta 150 g
cibuľa 1/2
cesnak 1 strúčik
žĺtok vaječný 1 ks
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
Postup prípravy :
Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, špenát a krátko povaríme. Dochutíme korením a len mierne osolíme (nesolíme veľa, lebo syr je slaný). Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme. Rozvaľkané cesto natrieme špenátovou plnkou a posypeme na kocky nakrájaným syrom (na každé rozvaľkané cesto použijeme polovicou špenátovej plnky a polovicu syra). Cesto zavinieme (ako štrúdľu) a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme na plechu vystlatom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej trúbe na 180°C približne 25 minút do zlatohneda. Upečené nakrájame. Podávame teplé alebo aj za studena.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.