• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Pečená pražma zlatá

Kategória: Ryby

Počet porcií :

1 - 2

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
pražma zlatá 1 ks
cesnak 2 - 3 strúčik
soľ morská
zmes korenia na ryby
čerstvý rozmarín
olej olivový
Postup prípravy :
Rybu vyčistíme, umyjeme a osušíme. Z obidvoch strán (aj z vnútra) nasolíme, potrieme olivovým olejom, ktorý sme zmiešali so zmesou korenia na ryby. Na chrbáte spravíme pražme zárezy, do ktorých husto nastrkáme plátky očisteného cesnaku (jeden strúčik cesnaku môžeme vložiť aj do vnútra ryby). Posypeme posekaným čerstvým rozmarínom a dáme upiecť do predhriatej rúry (180 °C, cca 40 min.).

Doporučené prílohy :

Zemiaky, šalát, grilovaná zelenina

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Pražma zlatá má veľmi jemné mäso s vynikajúcou chuťou. Obsahuje pomerne málo kostí a tuku, zato je bohaté na bielkoviny. Príprava je rýchla a jednoduchá.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.