• Dnes je: Sobota 18. novembra 2017 meniny má Eugen

Srnčie medailónky

Počet porcií :

5

Doba prípravy :

150 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
srnčie karé 700 g
suché červené víno 200 ml
cibuľa 1 ks
olej
korenie na divinu
4 druhy korenia
soľ
majorán
zemiak 1 ks
Postup prípravy :
Srnčie karé očistíme, odblaníme a nakrájame na menšie plátky. Zmiešame olej, soľ, korenie na divinu, 4 druhy korenia a majorán. Do korenenej zmesy - pácu naložíme mäso a necháme v chlade hodinu až dve odležať. Na rozohriatom oleji narýchlo z oboch strán opražíme mäso, potom medailónky vyberieme bokom a na výpeku opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Medailónky dáme späť do výpeku, podlejeme vínom a dusíme domäkka asi 45 minút. Na zahustenie pridáme ošúpaný a najemno nastrúhaný menší zemiak a ešte chvíľu povaríme. Podľa potreby dochutíme soľou.

Doporučené prílohy :

varené zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost


Recepty naše tipy