• Dnes je: Štvrtok 20. júla 2017 meniny má Iľja, Eliáš

Šťavnaté bravčové rezne

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
bravčové kare 8 plátok
vajcia 3 ks
maslo 2 pol. lyžica
olej 2 pol. lyžica
horčica 2 pol. lyžica
kečup 2 pol. lyžica
cesnak 2 strúčik
mleté čierne korenie 1 káv. lyžička
horúca voda 300 ml
strúhanka
soľ
olej na vyprážanie
Postup prípravy :
Bravčové kare očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Plátky mäsa naklepeme ako na rezne, osolíme, obalíme v strúhanke a ešte raz naklepeme (aby sa strúhanka vklepala do mäsa). Takto pripravené plátky mäsa namáčame do rozšľahaných, osolených vajíčok a na rýchlo z oboch strán vypražíme na rozpálenom oleji. Vypražené mäsové pláty poukladáme na plech šikmo vedľa seba, podlejeme pripravenou šťavou, prikryjeme alobalom a dusíme 25 minút pri teplote 200 – 220 °C. Potom odstránime alobal a rezne necháme ešte asi 5 – 10 minút dopiecť. Podávame podliate šťavou. Šťava na podliatie: rozpustené maslo zmiešame s dvoma lyžicami oleja, pridáme horčicu, kečup, čierne korenie, soľ, roztlačený cesnak, horúcu vodu a premiešame.

Doporučené prílohy :

ryža, šalát

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy