Šťavnaté rizoto s mletým mäsom
mleté bravčové mäso 400 g
lečo 300 g
mrazená zeleninová zmes 200 g
ryža 1,5 hrnček
cibuľa 2 ks
bujón 1 kocka
soľ
mleté čierne korenie
olej
Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme osolené a okorenené mleté mäso a na silnejšom ohni osmažíme. Stíšime plameň, podlejeme vývarom z bujónu (1,5 - 2 dcl) a dusíme asi 15 minút, potom pridáme zeleninovú zmes (mrkva, hrášok, kukurica), premiešame a podusíme ďalších 5 – 10 minút.. Keď je mäso celkom mäkké, pridáme sterilizované lečo aj s nálevom (malý zaváraninový pohár – približne 300g) a necháme asi 10 minút povariť. Celú zmes mäsa a zeleniny zmiešame s vopred uvarenou ryžou a dáme na plech. Plech dáme do vyhriatej trúby na 200 °C približne na dobu 15 minút, čím sa prebytočná šťava z leča vydusí a vsiakne do ryže (rizoto je tak chutnejšie).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.