• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Steak z tuniaka

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
tuniak 350 g
olej olivový 3 pol. lyžica
plnotučná horčica 4 pol. lyžica
dijonská horčica 2 pol. lyžica
smotana kyslá 4 pol. lyžica
špenát 250 g
hrášok 120 g
syr Lučina 50 g
čučoriedkový džem 2 káv. lyžička
cesnak 2 strúčik
mleté farebné korenie
morská soľ
Postup prípravy :
V hrnci rozohrejeme špenát, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, ochutíme soľou, korením a dusíme pokiaľ nie je cesnak mäkký. Zamiešame Lučinu a jednu lyžicu kyslej smotany, premiešame a necháme prevrieť. Tuniaka nasolíme a nakoreníme, môžeme pokvapkať citrónovou šťavou. Tuniakové steaky opečieme z oboch strán na olivovom oleji. Zatiaľ si pripravíme horčicovú omáčku: zmiešame plnotučnú a dijonskú horčicu, pridáme 3 lyžice kyslej smotany a dobre premiešame. Dochutíme soľou a mletým farebným korením. Na tanier naservírujeme špenátovo – hráškový základ na ktorý uložíme opečené steaky z tuniaka a prelejeme ich horčicovou omáčkou. Ozdobíme čučoriedkovým alebo brusnicovým džemom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.