Vaječné bielka vyšľaháme, pridáme cukor a spolu ešte došľaháme dotuha. Primiešame vaječné žĺtky, múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme na veľký plech vystlatý papierom na pečenie a zarovnáme. Trúbu predhrejeme na 200 °C, keď vložíme plech stíšime teplotu na 180 °C a pečieme 8 – 10 minút (dôležité je cesto neprepiecť, aby bolo pružné a pri rolovaní nám nepraskalo). Upečené, mierne vychladnuté piškótové cesto preklopíme na kuchynskú utierku (môžeme ju mierne navlhčiť) a stiahneme papier na pečenie. Ešte pred úplným vychladnutím plnením cesto pomocou utierky zvinieme. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Vychladnuté cesto natrieme ovocným džemom, natrieme šľahačkou a znova zvinieme, necháme v chladničke uležať. Roládu môžeme podľa chuti ešte pocukrovať alebo ozdobiť napríklad čokoládovou polevou. Roládu krájame na hrubšie pláty.