• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Šľahačková roláda

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Piškótové cesto:
múka polohrubá 5 pol. lyžica
cukor práškový 5 pol. lyžica
vajcia 5 ks
kakao 2 pol. lyžica
prášok do pečiva 1 pol. lyžica
Plnka:
smotana šľahačková 250 ml
stužovač šľahačky 1 sáčok
ovocný džem 2 - 3 pol. lyžica
Postup prípravy :
Vaječné bielka vyšľaháme, pridáme cukor a spolu ešte došľaháme dotuha. Primiešame vaječné žĺtky, múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme na veľký plech vystlatý papierom na pečenie a zarovnáme. Trúbu predhrejeme na 200 °C, keď vložíme plech stíšime teplotu na 180 °C a pečieme 8 – 10 minút (dôležité je cesto neprepiecť, aby bolo pružné a pri rolovaní nám nepraskalo). Upečené, mierne vychladnuté piškótové cesto preklopíme na kuchynskú utierku (môžeme ju mierne navlhčiť) a stiahneme papier na pečenie. Ešte pred úplným vychladnutím plnením cesto pomocou utierky zvinieme. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Vychladnuté cesto natrieme ovocným džemom, natrieme šľahačkou a znova zvinieme, necháme v chladničke uležať. Roládu môžeme podľa chuti ešte pocukrovať alebo ozdobiť napríklad čokoládovou polevou. Roládu krájame na hrubšie pláty.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Do šľahačkovej plnky môžeme pridať zavárané mandarínky nakrájané na menšie kúsky, alebo iné ovocie.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.