• Dnes je: Utorok 12. decembra 2017 meniny má Otília

Svieži želatínový koláč

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 120 g
cukor práškový 120 g
vajcia 6 ks
prášok do pečiva 1 balenie
smotana kyslá 500 g
šľahačka v prášku 1 balenie
cukor vanilkový 2 balenie
zavárané broskyne 650 g
zlatý klas 1 balenie
cukor kryštálový 3 pol. lyžica
džús v prášku 1 balenie
Postup prípravy :
Žĺtka vyšľaháme s troma lyžicami práškového cukru do peny. Bielka vyšľaháme, pridáme zvyšný práškový cukor a došľaháme. Do žĺtkovej peny postupne vmiešavame časť snehu z bielok a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 170 °C približne 30 minút. Kým sa pečie cesto pripravíme si smotanovú plnku a želatínu. Smotanová plnka: Šľahačku v prášku vyšľaháme podľa návodu (miesto práškovej šľahačky môžeme použiť 250 ml klasickej smotany na šľahanie), zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Želatína: Vodu (1/2 litra) zmiešame s cukrom, Zlatým klasom a džúsom v prášku. Premiešame a necháme zovrieť, potom odstavíme. Počas toho, ako želatína chladne, ju občas premiešame. Na vychladnuté koláčové cesto natrieme smotanovú plnku, na ktorú naukladáme nakrájané broskyne (alebo iné ovocie) a zalejeme pripravenou vlažnou želatínou. Necháme v chlade stuhnúť (najlepšie cez noc v chladničke). Krájame na kocky a prípadne môžeme ešte ozdobiť šľahačkou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy