• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Tekvica plnená mletým mäsom a vločkami

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Mleté mäso 100 g
vločky ovsené 100 g
mlieko 1/2 hrnček
paradajkový pretlak 1 ks
soľ 1/2 káv. lyžička
mletý kmín 1/2 káv. lyžička
korenie bravčové pečené 1/2 káv. lyžička
vajce 1 ks
syr 100 g
tekvica 1 ks
cesnak 2 strúčik
Postup prípravy :
Tekvicu rozpolíme a vydlabeme. Mleté mäso zmiešame s vločkami, zalejeme mliekom, pridáme vajíčko, korenie, paradajkový pretlak a cesnak. Zmesou naplníme tekvicové loďky, podlejeme asi 1 - 2 hrčekmi vody a pečieme na 180°C asi 30 minút. Potom pridáme postrúhaný syr a pečieme ešte 10 minút.

Doporučené prílohy :

zemiaky pečené, varené, parené

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Ja niekedy robím všetko v jednom pekáčiku, ale ak chceme môžeme robiť osobitne zemiaky a osobitne tekvicové loďky. Vtedy môžeme pred koncom do výpeku priliať smotanu a máme perfektú (ale nie až tak diétnu) omáčku.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.