• Dnes je: Streda 26. júla 2017 meniny má Anna, Hana

Tradičné domáce šišky

Počet porcií :

24

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
múka polohrubá 200 g
múka hladká 100 g
mlieko 150 ml
žĺtok vaječný 3 ks
maslo 50 g
cukor práškový 2 pol. lyžica
cukor vanilkový 1 sáčok
cukor kryštálový 1 káv. lyžička
droždie 1/2 kocka
rum 2 pol. lyžica
soľ štipka
olej na vysmážanie
džem
Postup prípravy :
Hladkú a polohrubú múku zmiešame s práškovým cukrom a štipkou soli. Prilejeme kvások (vopred si ho pripravíme z vlažného mlieka, droždia a lyžičky kryštálového cukru), vaječné žĺtka, roztopené maslo a rum. Vypracujeme cesto, na doske rozvaľkáme (približne na hrúbku 1,5 cm) a vykrajujeme kolieska (napr. stredne veľkým pohárom). Prikryjeme suchou utierkou a necháme na teplom mieste 30 min. nakysnúť. Po vykysnutí urobíme v strede každej šišky prstami jamku (neprederavíme) a vysmažíme z oboch strán v rozpálenom oleji (najskôr jamkou dolu). Vysmažené necháme odstáť na savom obrúsku, pocukrujeme (zmiešame jemný vanilkový cukor s lyžičkou práškového) a do jamiek dáme džem.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť


Recepty naše tipy