• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Ľadový šalát s kuracím mäsom v tortille

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Iný spôsob

Ingrediencie :
tortilla 6 ks
kuracie prsia 2 ks
ľadový šalát 250 g
smotana kyslá 120 g
omáčka tatárska 100 g
pochúťková kukurica 3 pol. lyžica
nasekaný kôpor 1 pol. lyžica
cesnak 1 strúčik
olej olivový 2 pol. lyžica
korenie karí 1 káv. lyžička
mleté farebné korenie
soľ
Postup prípravy :
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Kuracie kúsky nasolíme, nakoreníme čerstvo namletým farebným korením a karí korením, pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a dobre premiešame. Mäso opražíme na rozohriatom olivovom oleji. Zatiaľ si rozoberieme ľadový šalát, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať (prípadne presušíme). Listy ľadového šalátu potrháme na menšie kusy do misy, prelejeme smotanou, ktorú sme zmiešali s tatárskou omáčkou, nasekaným kôprom a podľa chuti dochutili soľou a korením. K šalátu pridáme pochúťkovú kukuricu, vopred opražené kuracie kúsky a všetko premiešame. Zohriate tortily plníme šalátovou zmesou, zvinieme a našikmo prekrojíme na polovicu.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Tortilly môžeme prípadne na tanieri ešte poliať ochutenou kyslou smotanou, obľúbeným dresingom, alebo posypať strúhaným syrom.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.