• Dnes je: Streda 26. júla 2017 meniny má Anna, Hana

Veľkonočná baba


Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
údené mäso 400 g
oravská slanina 200 g
rožky 8 ks
vajcia 6 ks
vajíčko na potretie 1 ks
petržlenová vňať
olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy :
Vopred si uvaríme údené mäso a vychladnuté nakrájame na kocky. Slaninu nakrájanú na menšie kúsky opražíme. Rožky nakrájame a polejeme vývarom z údeného mäsa (asi 1 dcl). Nasiaknuté vývarom ich zmiešame s pripraveným údeným mäsom, slaninkou, pridáme žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, jemne osolíme (nie veľa, lebo údené mäso je slané) a dochutíme korením. Masu dobre premiešame a nakoniec vmiešame vyšľahané bielka. Masu rozotrieme na olejom vymazaný plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 200 °C doružova.

Doporučené prílohy :

kyslá uhorka, chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Do masy môžeme pridať aj na menšie kúsky nakrájanú uvarenú klobásu. Veľkonočná baba chutí najlepšie teplá, ale výborná je aj za studena.

Recepty naše tipy