• Dnes je: Piatok 24. novembra 2017 meniny má Emília

Veľkonočná domáca šunka


Doba prípravy :

360 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
pliecko bravčové 1 kg
voda 1,5 dcl
rýchlosoľ 15 g
celé čierne korenie 5 ks
Postup prípravy :
Mäso umyjeme a pokrájame na malé kocky. Vo väčšom hrnci mäsové kúsky posypeme rýchlosoľou, zalejeme vodou a dobre premiešame. Necháme dve hodiny v chladničke odležať a znova premiešame, natlačíme do úzkeho mikroténového vrecka, alebo vrecka na tlačenku (celkom na husto, aby nezostal medzi kúskami mäsovej zmesi vzduch) a uviažeme pevnou niťou. Vložíme do hrnca s vodou a na miernom ohni varíme asi tri hodiny. Po uvarení vrecko vytiahneme, položíme na plytkú misu alebo podnos, zaťažíme a necháme vychladnúť. Z vychladnutej šunky odstránime obal a šunku posypeme čerstvo namletým, alebo na hrubšie potlčeným čiernym korením.

Obtiažnosť prípravy :

Vysoká náročnost


Recepty naše tipy