Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou, dvoma vaječnými žĺtkami, roztopeným maslom, citrónovou kôrou, sušenými hrozienkami a štipkou soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste odpočívať a nakysnúť. Nakysnuté cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na približne 20 kúskov. Každý kúsok cesta dlaňami na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme na šulček, z ktorého spravíme uzol (alebo inak zatočíme, môžeme robiť rôzne tvary podľa fantázie). Zauzlované cestá kladieme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vaječným žĺtkom a posypeme makom. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C asi 25 minút do zlatohneda. Ešte horúce Judáše potierame rozohriatym medom zmiešaným s dvoma lyžicami teplej vody.